Collectie

Vooral posters, handtekeningen van laurel & hardy en hun tegen/mede spelers en lobby cards zijn de hoofdmoot van de verzameling van uw Grandsheik. Maar ook foto's, press books, tijdschriften, zgn. filmfun annuals, boeken, speelgoed en 78rpm platen(o.a. de cuckoosong uit 1932) heeft hij in zijn verzameling! Pronkstukken zijn o.a. de pyjama's die de jongens droegen in de film " The Big Noise " uit 1944 , houtsnijwerkkopjes, artdeco glazen snoeppot van Oliver Hardy uit de 30er jaren etc. etc, Op deze pagina ziet U enkele van deze collectie stukken! Deze pagina zal zo vaak als mogelijk worden "opgefrist".

 

Collection

The collection of our Grandsheik mostly consists of posters, signatures of Laurel and Hardy and Co-stars, lobbycards, photographs, press books, magazines, so called Filmfun annuals, books, toys, 78 rpm records (cuckoo song 1932) and more! Jewels in his collection are amongst others the pyjama's they wore in the 1944 film The Big Noise, some wooden sculptures, artdeco glass candy container from the '30s etc. On this page you can see some pieces of his collection.This page will be "freshend up" as much as possible.

P.L

 

Sons of the Desert Lobbycard

 

Al jaren lang is het mijn wens, naast lobbycards van alle hoofdfilms van de jongens reeds in mijn bezit te hebben,een lobbycard te bemachtigen waarop 1), zij beiden staan en 2), die het gegeven ' Sons of the Desert' symboliseert (Bijvoorbeeld de ananas, die elk jaar inzet is bij het bepalen van waar ( in welk land) de volgende conventie gehouden zal worden. Met deze lobbykaart is dat gelukt zoals je kunt zien op de foto. Hij zal ingelijst een prominente plaats gaan innemen naast andere L&H items.Het gaat hier om een Amerikaanse kaart van 11 x 14 inch (ca. 28 x 36 cm) uit 1944. (foto rechtsboven) 

P.L

 

 

Script Dancing Masters

 

Mijn laatste aanwinst (rechts) is het origineel voor de film gebruikte script van "The Dancing Masters uit 1943. Het is erg leuk de opbouw en uitvoering van de scénes te lezen, wie de camera precies volgt, waar en hoelang etc.

Leuk gegeven is ook de weinige tekst die, de later wereldberoemde, Robert Mitchum heeft als Mickey de gangster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L&H Golf Sculptuur

Een van mijn laatste "veroveringen" is deze prachtige en unieke sculptuur van de Amerikaan Ron Lee. Ron Lee is in beginsel vooral bekend geworden door het maken van beelden van clowns. Maar door de jaren heen zijn er ook andere creaties verschenen, zoals vele soorten dieren, walt disney figuren etc.

 

Zijn beelden onderscheiden zich door als basis (ondergrond) bijna altijd Onyx* te hebben. De figuren zijn gemaakt met een legering van klei en gips. De beelden zijn altijd handbeschilderd waarbij gebruik, bij de goudkleurige objecten, gemaakt wordt van 24 K goud (dus geen verf). Het beeldje is ca. lxbxh 15x12x13 cm.

Gesigneerd door Ron en 688 (juni 1988).

 

* Onyx (edelsteen) schijnt bij aanraking met de menselijke huid een betere balans te brengen tussen lichaam en geest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"The Chimp" sculpturen set

Deze week ( mei 2012)  aangeschaft een set beeldjes (zie foto hiernaast) van de hand van Neil Sims. Ook nu weer een stel prachtige handbeschilderde figuren met als thema de L&H short "The Chimp" met Charles Gemora als 'Ethel'. De figuren hebben een lengte van ca. 11.5 cm en staan (zoals vele Neil Simms busts) op een bolhoed voetstuk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Unieke "Movie Herald"

De zo genoemde "movie heralds" zijn eigenlijk niet meer dan foldertjes, welke door filmexploitanten aan bioscoopeigenaars werden verstrekt om uit te delen aan het bioscoop publiek ter aankondiging van een nieuw uit te komen film. Deze foldertjes zijn qua afmeting meestal tussen de 8x12,5 cm en 10x15 cm. De foldertjes hebben 1- 4 pagina's met vaak, bij de 1 bladerige, op de voorzijde een afdruk van een poster van de betreffende film met op de achterzijde geen tekst of aankondigingstekst van de bioscoop. De 4 bladerige folders bevatten vaak samengestelde foto's/filmtaferelen met teksten over de film en aankondigingen van "cast & crew".

Hiernaast een wel heel bijzonder uitgesneden foldertje (kartonachtig materiaal) voor Oliver Hardy's film uit 1939 "Zenobia". Als de olifant zijn kop optilt komt Oliver te voorschijn!