Bohemian Girl Tent
Deelnemers Millingen
Nieuws en meer......
BGT weekend 2011
BGT weekend 2010
BGT 1e avond 2009
IN DE SCHIJNWERPER!
Tips / Evenementen
Verzameling
Aangeboden/Gezocht
Webmaster
Swiss Miss Song
Koken met MARY CARR
Uitgelicht
TE KOOP BOEK
Laughing Gravy
Lobbycard foto's
Gastenboek / Guests
Contact


bezoekers aantalBericht 27 januari 2012

Millingen weekend VOL!

Het is vanaf vandaag niet meer mogelijk om te boeken voor het BGT Laurel & Hardy weekend in Millingen a/d Rijn, 31 maart-01 april. Alle beschikbare kamers zijn vergeven.

 

Bericht 20 januari 2012

Opmerkelijke post

In de afgelopen 12 jaar dat ik L&H spullen vanuit het buitenland ontvang heb ik een dergelijke frankering zoals op deze envelop nog nooit meegemaakt. De inhoud van deze envelop is 1 foto! Volgens mij heeft de verzender zijn hobby filatelie vaarwel gezegd en moest deze envelop het ontgelden.

 

 

 

 

Bericht 18 januari 2012

Oliver Hardy 120 jaar!

Het is vandaag exact 120 jaar geleden dat 'onze' Ollie in het plaatsje Harlem, Georgia, USA het levenslicht zag. Oliver Norvell Hardy, helft van het beste komedie-duo ooit!!

 Foto: Dean McKeown

 

 

 

Bericht 16 januari 2012

Two Tars Tent Solingen viert feest

Van 21-23 september 2012 viert de Duitse "Two Tars Tent" onder aanvoering van Grand Sheik Wolfgang Günther haar 25 jarig jubileum. Het drie-daagse evenement zal plaatsvinden in Solingen. Onder meer in "Haus Turnerband" en het Museum. Voor deze drie dagen betaald u 111,- euro. De dagen zijn gevuld met veel attracties , lekker eten , quizzen, en nog veel, veel meer. Wilt u weten wat de exacte invulling van het programma is of een inschrijfformulier toegestuurd krijgen, neem dan contact op met Wolfgang Günther onder dit emailadres info@laurel-hardy-museum.de

 

 

 

 

Bericht 11 januari 2012

Dick Van Dyke verloofd met 'gouden' Arlene Silver

Dick Van Dyke (86) , bekend van onder meer de Dick Van Dyke Show (met o.a. Mary Tyler Moore) kondigde in het nieuwe ochtend programma van CBS, "CBS This Morning" onder meer zijn verloving aan metArlene Silver (39). Dick Van Dyke is bij de meeste van ons bekend om zijn imitaties en optredens als Stan Laurel. Ook was Dick een persoonlijke vriend van Stan. En Stan liet zich ooit ontvallen, dat als hij geimiteerd zou worden , Dick de enige was die dat zou kunnen. Op de foto links stelt Dick, in het programma van CBS, zijn verloofde voor. Op de foto rechts een opname van een sketch met Dick als Stan en Henry Calvin als Oliver. Helaas is de You-Tube video vanwege een auteursrechtclaim niet (meer) te zien!

 

 

 

Bericht 10 januari 2012

Interview "De Laatste Take"

In navolging van onderstaand bericht over de theaterproduktie van het duo 'Echte Mannen' kreeg ik vandaag dit exclusieve ( vrij van rechten) intervieuw gestuurd van Theaterbureau "Kik Productions".

 

 

 

 

 

 

Bericht 04 januari 2012

Nederlandse theaterproduktie Laurel & Hardy

Vanaf 23februari t/m 24 mei 2012 zal in vele Nederlandse theaters een tragikomedie opgevoerd gaan worden door het duo "Echte mannen" (acteurs Bruun Kuijt en Rik Hoogendoorn) onder regie van Servaes Nelissen. Onder de naam "De Laatste Take" leiden de acteurs (als Stan & Ollie) de toeschouwers langs thema's als het sterfbed van een vriend, de vergankelijkheid van roem en het nut van humor als wapen tegen het verval. De premiere vind plaats op zaterdag 17 maart in Zaandam. De theaterlijst voor de voorstellingen vind u hier http://www.kikproductions.nl/pagina/spee  onder "Echte Mannen".

 

 

 

Bericht 02 januari 2012

Boek over Stan Laurel

Een "must have" voor de Laurel & Hardy liefhebber is het boek "The making of Stan Laurel" van de Engelse socioloog Danny Lawrence. Danny studeerde aan de universiteit van Hull en is als inwoner van het plaatsje "North Shields", waar Stan ooit woonde, al zo'n beetje zijn hele leven Fan van het beste komische duo ooit! Het boek heeft 208 pagina's met 36 foto's in paperback. Het is een interessant en lekker leesbaar boek dat met name de jeugd van Stan Laurel in Ulverston, Bishop Auckland en North Shields beschrijft, maar ook de relatie tot de terugkeer van de jongens naar het Engelse Theater. Op de foto linksboven ziet u Danny in de lobby van het "Grand Hotel" in Tynemouth met in zijn hand een originele Stan Laurel bolhoed. De bolhoed is eigendom van de eigenaar van het hotel. ( hij kreeg deze 'in person'van Stan toen Stan en Oliver in 1952 voor 2 weken in het hotel verbleven). In dit "Grand Hotel" geeft Danny in dezelfde suite waar Stan en Oliver verbleven ( in 1932 en 1952) een interview aan Harry King van 'Cumbria radio' www.themakingofstanlaurel.com/HarryKinginterviewforFB.mp3 ( hier kunt u het interview luisteren). Op de onderste foto ziet u het originele schilderij dat gebruikt is voor de omslag van het boek. Op het schilderij van de Engelse schilder George Thomson ziet u het vuurtorenhuis gelegen aan de monding van de rivier de "Tyne". Het boek is momenteel het goedkoopst bij www.amazon.de . U betaald hier 28.72 euro inclusief verzendkosten.

 

 

 

Bericht 02 januari 2012

Update Millingen en Bohemian Magazine

Het kost elk jaar zo lijkt het meer moeite om op tijd het lidmaatschap te betalen. Erg jammer, want dit kost ons veel tijd en energie! Hierbij dan ook nogmaals het verzoek uw lidmaatschap 2012 voor het Bohemian Magazine over te maken.

Jedes jahr gibt es mehr mühe dass geld für unseren Bohemian Magazine zu bekommen. Dass ist schade weil es kostet uns viel zeit und energie. Deswegend noch einmahl die versuch ihren mitgliedschaft für dass Bohemian Magazine 2012 an uns zu zahlen.

 

Voor deelname aan het BGT weekend in Millingen a/d Rijn zijn ook nog lang niet alle betalingen binnen. U heeft nog de tijd tot 15 januari. Er zijn nog 2 kamers ter beschikking, beide 2 persoons.

 

 

 

Bericht 29 december 2011

Documentaire op "Arte" 28 december 2011

 

 

 

Bericht 24 december 2011

KLOEN vzw

Kloen vzw is een organisatie, opgericht in 2004, die zich eigenlijk maar één doel stelt.... "een lach helpen toveren op een ziek kindergezichtje". Door het, in de loop der jaren, veelvuldig organiseren van allerlei evenementen, groot-en kleinschalig, acte-de-présences, lezingen, manifestaties op sportief, sociaal en cultureel vlak, bedrijfshappenings, feestjes allerlei. ...... is KLOEN uitgegroeid tot een hechte, grote vriendenkring van vrijwilligers, sponsoren, medewerkers, gezagsdragers en sympathisanten! Inmiddels hebben meerdere goede doelen zich aangesloten bij Kloen. Zoals  De Ziekenhuisclowns vzw, Het Clownshuis vzw, De Hopiclowns, Muco en Orka.

 

Initiator GEERT DERAEVE is bezig geweest een geheel nieuw project te starten. In samenwerking met de lokale media heeft hij een wedstrijd georganiseerd waarbij het publiek een top-40 kon kiezen van de grootste komieken allertijden. Elke deelnemer moest hiervoor zijn favoriete top 5 invullen. Aangaande het resultaat zullen dan de hoofden van de top-40 komieken gebouwd worden met LEGO- steentjes! Degene die dit op zich neemt is DIRK DENOYELLE, hij is een bekend Belgische stem imitator en ook één van de negen LEGO- professionals in de wereld. Elk hoofd zal gesponsord worden door een bedrijf om zodoende geld op te brengen voor het goede doel. Uiteindelijk is het dan de bedoeling om met de 40 beroemde hoofden een permanente expositie te houden welke natuurlijk zal staan 'in de geest van lachen en gezond vermaak'. Dit "Paleis van de Lach" komt dan in het Vlaamse plaatsje Roeselare en zou een toeristische ontmoetingsplaats moeten zijn met nadruk op het onderwerp "de lach". Het paleis van de lach zal bestaan uit verschillende ruimtes. Zoals natuurlijk de expositieruimte voor de hoofden, maar ook een theater, een boekwinkel met strips, lachspiegels, een speelplaats voor kinderen etc. etc. Zoals u kunt zien zijn Stan en Oliver's hoofden al gemaakt. Overigens werden Stan Laurel & Oliver Hardy TWEEDE in de ranglijst, net vóór Charlie Chaplin en net na Mr. Bean.

 

 

 

 

Bericht 24 december 2011

Laurel & Hardy op TV

De VPRO zend komende zondag de L&H hoofdfilm "Babes in Toyland" uit. De film begint om 15.30 uur op Ned. 3. Wetende dat het kort dag is , maar misschien voor diegene die het vergeten is, toch maar even dit berichtje!

 

 

 

Bericht 23 december 2011

Fijne Kerstdagen & een humorvol en gezond 2012

 

Bericht 14 december 2011

Laurel & Hardy fan bij 'KoffieMax'

De afgelopen ochtend deed BGT lid Sjaak Bolder een oproep in het TV programma 'Koffiemax', dat gepresenteerd wordt door Myrna Goossen. Zijn oproep betrof de vraag of iemand weet wie de 5 Nederlandse conventiegangers zijn die in 1936 de Franse Laurel & Hardy Conventie bezochten? Doordat Sjaak geplanned was aan het einde van de uitzending en deze vertraging had opgelopen kwam hij er niet aan toe, wat hij wel had voorbereid, andere zaken met Myrna te bespreken. Onder het genot van een drankje na de uitzending zegde Myrna onze Sjaak toe hem nogmaals uit te zullen nodigen om het e.e.a. over Laurel & Hardy nader toe te lichten! Wij houden u natuurlijk op de hoogte! Hieronder een televisie moment van de uitzending van vanmorgen.

 

 

 

Bericht 10 december 2011

Stan Laurel Bowlerhat brengt ruim 30.000,- euro op!

Bij het Londonse veilinghuis Christie's is op 23 november 2011 een door Stan gedragen en gesigneerde Bowler hoed geveild. Men had op voorhand de hoed geschat op een waarde van 6000,- 8000,-GBP. Het, ik mag wel zeggen, verfrommelde hoedje werd uiteindelijk geveild voor 30.371,- Euro aan een persoon in Engeland die anoniem wenst te blijven. Met dank aan Franz Verheule en zus voor het insturen van het knipsel.

 

 

 

Bericht 09 december 2011

Laurel & Hardy en "The U.S. Tours"

Auteur A.J. Marriot heeft in navolging van zijn succesvolle boek Laurel & Hardy "The British Tours" nu een prachtig nieuw boek geschreven over de boys op tour door Amerika. Alle informatie over het boek, hoe te bestellen etc. vind u hier ...........  http://www.laurelandhardythebritishtours.com/ustourspay.html

 

 

 

Bericht 08 december 2011

Stan Laurel handtekening op wenskaart

Wederom uit eigen verzameling bied ik een zeer bijzonder stuk aan. Deze 100% authentieke handtekening is professioneel ingelijst met gebruik van zuurvrije materialen! Bieden kunt u hier niet meer http://verkopers.marktplaats.nl/7166053 is verkocht!

 

 

 

Bericht 08 december 2011

Voorlopig laatste bijeenkomst Jitterbugs Tent

Komende 19 december 2011 zal voorlopig de laatste bijeenkomst zijn in Pol's Place for Jazz te Bergen op Zoom. De uitbater heeft besloten de zaak te verkopen, en zolang er nog geen nieuwe koper is weten Hans en René  niet of men op dezelfde voet verder kan! Maar de jongens van de Jitterbugs tent kennende komen ze vast en zeker terug!! Kom dus allen naar deze GRATIS filmvoorstelling en verzeker u van een gezellig avondje lachen.

 

 

 

Bericht 07 december 2011

20e bijeenkomst van "Me and My Pal"

Alweer voor de twintigste keer komen de leden en aanhang van de Belgische "Me and my Pal Tent samen in 'Intermezzo'in het Belgische plaatsje Lede . Het zal ongetwijfeld weer een gezellige avond worden!! Het programma ziet er uit als volgt:

 

 

 

 

Bericht 05 december 2011

Terry Moore

Eén van de nog in leven zijnde actrices die samen met Stan en Oliver in een film gespeeld heeft is de 82 jarige Terry Moore. U ziet haar hier samen op de foto met Pete Karas, Grand Sheik van de Baltimore USA 'Any Old Port Tent'. Pete kwam haar tegen op "Monster Bash", een internationaal 'monster film' festival, gehouden in Butler, Pennsylvania op 22-23 oktober 2011. Terry Moore, speelde een rolletje (op haar 13e) in Laurel & Hardy's "A-Haunting We Will Go"(1942), was daar genodigde. Ze herinnerde zich vooral nog dat Stan en Ollie heel aardig en lief voor haar waren tijdens en tussen de opnames door. Haar filmbiografie is hier te vinden www.imdb.com/name/nm0601930/

 

 

 

 

Bericht 01 december 2012

Wereldpremiere nieuwe Documentaire over Laurel & Hardy definitief bekend.

De wereldpremiere van de documentaire gemaakt door "Exit films" is definitief bekend en zal zijn op 28 december 2011, om 20.15 uur, de herhaling op 01-01-2012. Beide te zien op "ARTE TV". De trailer ziet u hier .......

 

 

 

Bericht 29 november 2011 

Gesigneerde foto Stan

Uit eigen collectie bied ik op Marktplaats onderstaande foto aan. Persoonlijk gesigneerd door Stan Laurel in 1961.  Info vind u hier http://link.marktplaats.nl/507612974 niet meer, ..... de foto is verkocht!!

 

 

 

Bericht 27 november 2011

Minou, kleine grooooote fan van Stan & Ollie

Onderstaande foto en informatie werd ons toegestuurd door de familie Schuurkes uit Tilburg.

 

 

 

Bericht 22 november 2011

Oliver Reborn?

Van ons kersverse nieuwe BGT lid Emyl Mijnhout ontvingen wij dit memorabele geboortekaartje. Ben benieuwd wat zijn roepnaam wordt, Oliver of Harry? Of misschien beide. In ieder geval willen wij van de Bohemian Girl Tent de ouders ,Emyl en Caroline, VAN HARTE feliciteren met de geboorte van Oliver Harry, en gaan ervan uit de kleine 'Oliver' snel te mogen zien op één van onze tentmeetings!

 

 

 

Bericht 20 november 2011

Millingen update

Op dit moment hebben zich 25 personen opgegeven voor het BGT weekend 31 maart- 01 april 2012. Enkele hiervan hebben nog niet betaald! Wilt u in aanmerking komen voor het schitterende horloge met BGT logo? Dan is het raadzaam snel te betalen want er zijn slechts 35 horloges te vergeven en Op= echt Op !

 

 

 

Bericht 17 november 2011

Debbie Reynolds veiling met Stan & Ollie

Nog zo'n 14 dagen en u kunt gaan bieden op de hieronder weergegeven L&H items. 2 stuks jassen , gedragen door Oliver Hardy in Jitterbugs. En 2 wassen hoofden van Stan Laurel & Oliver Hardy. De startprijs voor de 2 jassen is $3000,- en de startprijs voor de wassen hoofden is $1200,- Let wel, bij de hoofden krijgt u ook nog 2 paar handen! Bovenop de uiteindelijke verkoopprijs komt nog wel de veilingcommissie ?%. Kijk hier http://bid.profilesinhistory.com voor meer info.

 

 

 

Bericht 16 november 2011

Karl Slover overleden

Gisteren (di. 15 november) is in zijn woonplaats Dublin, Georgia USA overleden Karl Slover. Karl stond vooral bekend om zijn rol als 'munchkin' in "The Wizard of Oz" (1939) en natuurlijk als het mannetje dat, in Laurel & Hardy's Blockheads (1938), bij het verlaten van de lift roept "Out Please"! Karl Slover werd 93 jaar.

 

 

 

Bericht 15 november 2011

Two Tars Tent viert jubileum 21,22 en 23 september 2012

De Duitse Two Tars Tent uit Solingen viert volgend jaar een spetterend feest ter gelegenheid van hun jubileum. De aankondiging hiervoor vind u in het nog uit te komen "Two Tars Journal" van november 2011.

 

 

 

Bericht 15 november 2011

Jitterbugs geven 2e filmavond in "Poll's place"

De jitterbugstent uit Bergen op Zoom verzorgt maandag a.s. 21 november een tweede filmavond! Hans en René laten weten dat dit tot maart/april 2012 voorlopig de laatse zal zijn i.v.m onder meer de komende feestdagen. Dus voor nog zo'n ouderwets gezellige Jitters avond allemaal naar B. O. Z. !!!!

 

 

 

Bericht 4 november 2011

Ulverston Trip 31-08/ 02-09-2012

Voor de abonnees van het 'Bohemian magazine' graag aandacht voor het volgende: Het gaat hier om het inschrijfformulier naar Ulverston,Engeland. N.a.v. verschillende vragen en opmerkingen van leden betreffende het boeken van de vliegreis naar Manchester is het ons duidelijk geworden dat aan het collectief boeken nogal wat nadelen kleven. Gezien het feit dat straks door ons uw naam 'handmatig' doorgegeven zal worden aan de vliegmaatschappij (EasyJet) zou het kunnen gebeuren dat bijv. een letter in uw naam niet ingevuld blijkt te zijn zoals deze staat op uw paspoort. Is dit het geval, dan kunt u niet met het vliegtuig mee! Ook zijn er door Easyjet nogal afwijkende regels betreffende het meenemen van bagage ( o.a. de afmeting en gewichten). Om e.e.a. uit te sluiten en teleurstellingen te voorkomen is dan ook het verzoek aan u om de vliegreis ZELF op de aangegeven data en tijden te boeken! Dit houdt dus in dat u GEEN geld aan ons over hoeft te maken! Verder kunt u het inschrijfformulier gewoon gebruiken. Mocht u nog vragen hebben, neem even kontakt op met p.w.lindner@casema.nl .

Bericht  1 november 2011

Bohemian Magazine # 7

De nieuwe uitgave van het Bohemian magazine #7 zal deze week aan de leden verstuurd gaan worden! Voor de duidelijkheid, dit is het eerste nr. van 2012. Het magazine was klaar , dus waarom langer wachten? Alvast veel leesplezier gewenst. Voorts doet het mij veel genoegen te mogen meedelen dat de magazines ná #7 gevuld gaan worden met 36-40 pagina's! Vergeleken met de laatste uitgaves van 28 pagina's is dit 'behoorlijk' meer. Ik hoor u denken..... dat zal dan wel een stuk duurder worden?.... Neen, het abonnementsgeld blijft hetzelfde!          P.s Aandacht voor de bijlages in het magazine, bijgesloten is o.a. de "nep" acceptgiro waarop onder meer aangegeven de datum van uiterste betaling. Alvast dank!

 

 

 

Bericht 20 oktober 2011

Barbara Kent (R.I.P.)

Barbara Kent,een van Hollywoods laatste sterren van de "stomme"film periode is afgelopen donderdag 13 oktober overleden! Ze werd 104 jaar!! Barbara Kent werd vooral broemd (berucht) door haar rol in "No Man's Law", een stomme film uit 1927 waarin zij in opspraak kwam door, onder het toeziend oog van de schurk 'Sharkey Nye'( gespeeld door Oliver Norvell Hardy), bloot in een meertje te zwemmen! Zelf verklaarde zij later dat het een bodypak was dat ze droeg. Verder werd ze bekend van rollen die ze speelde met Harold Lloyd en Gloria Swanson. Een verslag over Barbara was te lezen in het Bohemian Magazine #6.

 

 

Bericht 18 oktober 2011

Jesse maakt melodieuze rap muziek

Jesse Lindner, L&H liefhebber en vaste bezoeker van de Bohemian ledenavonden heeft al vanaf jonge leeftijd liefde voor Laurel en Hardy! Maar ook muziek is al lange tijd een 'passie' wat zich op dit moment uit in het schrijven en maken van rap muziek. Weekenden lang is hij de afgelopen maanden met zijn twee mede-muzikanten bezig geweest in een 'platenstudio' te Zoetermeer om daar op te nemen. Het zal nog tot volgend jaar duren voordat hun eerste album het levenslicht zal zien, maar op bovenstaand Youtube filmpje hoort u alvast een voorproefje van het te verschijnen album.

 

 

 

Bericht 30 september 2011

Jitterbugs terug!

Hoewel op wat kleinere schaal gaat de Jitterbugstent uit Bergen op Zoom weer van start. Op kleinere schaal wil dus niet zeggen minder gezellig! De tent zal gaan draaien met oude bekende sheiks van de Jitterbugs aan het roer, Hans en René. Hun slogan is vanouds, iedereen is méér dan welkom! Welkom ben je in Don Camillo (Pol's place for Jazz) aan de Grote Markt 27 in Bergen op Zoom. De avond begint 24 oktober om 20.00 uur en zal eindigen om ca. 23.00 uur. De L&H films die op programma staan zijn  1) You Darn Tooting 2) Below Zero 3) Jitterbugs. Tussen de films door zal er uniek DVD materiaal gedraaid worden met bekende L&H co-sterren en zal er oud beeldmateriaal van de Jitterbugstent zelf te zien zijn! En oh ja........... de entree is GRATIS!

 

 

 

 

 

 

Bericht 29 september 2011

 

Them Thar Hills Tent bestaat 20 jaar!

Zaterdag 24 september j.l. heb ik wederom van de Limburgse gastvrijheid mogen genieten op het jubileumfeest van de TTH tent! Het treffen was in de "Caumerbron" te Heerlen. Hier waren zo'n 50-60 personen getuige van een zeer geslaagde Laurel & Hardy viering. Het bestuur onder aanvoering van 'Grand Sheik' Math Lenzen had er alles aan gedaan het iedereen naar de zin te maken, en .... dat is zeker gelukt. Films van het beste komische duo aller tijden gingen erin als koek, dit alles afgewisseld met een diner, een quiz, een loterij, een optreden van de helft van het duo "de Montuurtjes' en natuurlijk veel sociale intermezzo's. Kortom een dag om niet te vergeten!

 

 

Bericht 27 september 2011

Stan Laurel's oude school

 

Bericht 17 september 2011

 

 

 

 

Bericht 16 september 2011

Nieuwe documentaire over Laurel & Hardy op TV Arte

Van filmmaker Andreas Baum ontving ik bericht over de komst en uitzending van deze documentaire ( zie artikel hieronder). www.exitfilm.tv

B.S. De genoemde filmtitels zijn werktitels! De definitieve titels worden binnen enkele weken bekend, aldus Andreas Baum.

 

 

Bericht 12 september 2011

Laurel & Harley (vervolg)

 

Dat de liefde voor een mooie motor samen kan gaan met die voor Laurel & Hardy blijkt uit de foto's hieronder. Gefotografeerd tijdens een motordag in Duitsland. Met dank aan Franz Verheule!

 

 

Bericht 09 september 2011

Laurel & Harley

Van onze correspondent in Amerika, Gino Dercola, ontvingen wij onderstaand leuk bericht. Onlangs bezocht Gino deze Laurel & Harley Davidson winkel in het plaatsje Stratford in de Amerikaanse staat Connecticut. De winkel voert een prachtig logo waarin als eerbetoon Laurel & Hardy zijn verwerkt. De shop verkoopt zo'n beetje alle Harley-Davidson modellen die er zijn, maar werkt ook in opdracht als je een afwijkende Harley wil rijden.

 

 

 

 

 

Bericht 31 augustus 2011

Laurel & Hardy in cartoon

In de tekenfilmserie over "Krazy Kat" is een aflevering waarin o.a. Laurel & Hardy als gast ( tijdens eetscéne) worden voorgesteld. Andere gasten in deze, door Columbia Pictures in september 1932 uitgegeven, tekenfilm genaamd "Seeing Stars" zijn o.a. Joe E. Brown en de Marx Brothers. Het filmpje is te zien op youtube  http://youtu.be/jlyRTo7AY7I    met dank aan Flip Lauer!

 

 

 

 

Bericht 25 augustus 2011

Intervieuw Stan Laurel

Nog volop in het rouwproces om de dood van zijn vriend en partner Oliver Hardy geeft Stan voor het radioprogramma "Turning Point" op 14 augustus 1957 in zijn huis te Malibu, Californie een ontroerend intervieuw aan Arthur B. Friedman. Luisterend naar dit zeer wetenswaardig en 'onthullend' gesprek is het verdriet te horen in de stem van Stan. Het is een ruim 1 uur 11 minuten durend gesprek geworden waarin Stan o.a. herinneringen ophaalt vanaf zijn jeugd tot aan de jarenlange samenwerking, ups en downs, met zijn vriend Oliver Hardy! Dit historische interview zou je kunnen kopen op CD bij www.laurelandhardy.org voor de prijs van 18 euro, maar je kunt het hier http://rossowen.blogspot.com/2010/01/rare-interview-with-stan-laurel.html ook gratis beluisteren. Met dank aan Ross Owen.

 

 

 

 

Bericht 19 augustus 2011

Jongste BGT lid speelt rol in film

Op 15 augustus j.l. was het dan eindelijk zover voor Lars Lindner, het jongste lid van de Bohemian Girl Tent. Als 'buurjongen" had hij een heuse filmrol in de aller nieuwste productie van filmmaatschappij "ZwartekatFilms". Hoewel zonder tekst moesten de OEHH's en AAAAH's wel degelijk met een hoog niveau op en van zijn gezicht komen, dit alles nauwlettend gadegeslagen door regisseur Arjen Rooseboom en zijn crew. De dag, de 10e draaidag in een sessie van 22, begon voor Lars om 16.00 uur en eindigde in de nacht om 02.00 uur. Vele takes waren nodig om alles er volgens de zin van Arjen op film te krijgen, maar het eindresultaat mag er vast en zeker zijn. Leuk detail om te vermelden is dat een ander lid van de BGT ook nog een rol zal spelen in deze thriller (titel n.n.b.) van "ZwartekatFilms". Niemand minder dan zanger/presentator René Riva speelt de rol van Dokter Brink! De film zal in de loop van 2012 zijn premiere beleven. Wij houden u op de hoogte....

 

 

 

 

Bericht 10 augustus 2011

 

BGT weekend 2012

We weten het, het is nog vroeg in het jaar! Maar het doet ons plezier u nu al te kunnen mededelen dat de data waarop wij ons BGT weekend houden bekend zijn. Dus NOTEER DEZE ALVAST IN UW AGENDA !

 

 

Het kan allemaal in Hotel "Millings Centrum"! Nadere details volgen in het eerstvolgende Bohemian Magazine van nov/dec. 2011.

 

Bericht 07 augustus 2011

 

Oliver Norvell Hardy

Het is vandaag precies 54 jaar geleden dat 'onze' Oliver aan een beroerte, in 1956 trof deze hem, is overleden op 7 augustus 1957 in het huis van zijn schoonmoeder Mrs. Price aan de "Auckland Avenue in Hollywood.

Oliver werd 65 jaar en is begraven op het Valhalla Memorial kerkhof, Hollywood.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht 24 juli 2011

Vakantiegroet

 

Vanaf het Spaanse eiland Gran Canaria ontvingen wij deze foto, en de hartelijke groeten aan iedereen, van ons trouw BGT lid Franz Verheule en zijn vrouw Annemie. ( mooi shirt Franz!)

 

Bericht 20 juni 2011

 

11e Europese conventie in Itzehoe (D)

De volgende Europese conventie zal zijn in september 2013. Host is deze keer de Duitse "County Hospital"tent oasis # 235.

 

 

 

Bericht 19 juni 2011

Them Thar Hills Tent

Het in het Limburgs landschap gevestigde Laurel & Hardy genootschap "Them Thar Hills" heeft een totaal nieuwe site! Het is meer dan de moeite waard eens een kijkje hierop te nemen. De makers hebben kosten noch tijd gespaard er iets moois van te maken. Wat mij betreft is dit zeker gelukt!

Klik op de volgende link om een kijkje te nemen  www.themtharhills.nl

 

 

 

 

Bericht 16 juni 2011

Stan Laurel 121 jaar

Vandaag is het precies 121 jaar geleden dat Stanley Jefferson geboren werd in het huis van zijn grootmoeder in het plaatsje Ulverston, gelegen in het Engelse Lake District.

 

Bericht 03 juni 2011

Bohemian Magazine # 6

Na eerder afgelopen week zijn vandaag de laatste magazines naar de leden vezonden. In Nederland betekent dit morgen? of uiterlijk maandag op de mat. Voor de buitenlandse abonnees een paar daagjes langer.

 

 

 

Bericht geplaatst 29 mei 2011

 

BGT paar geeft elkaar het jawoord

Op vrijdag 27 mei j.l. hebben onze leden van het eerste moment Ben en Sacha Lips elkaar in "de Markant" te Wouw het jawoord gegeven. Tijdens de ontspannen bijeenkomst aldaar was er toch nog even een momentje van spanning toen het bruidspaar elkaar om 16.00 uur de trouwring 'aan'schoof.

Vanaf 19.00 uur was er in huize Lips te Roosendaal nog een fantastisch verzorgd tuin/barbecuefeest, met lekkere muziek, waar een ieder tot in de kleine uurtjes de gelegenheid had om op het 'nieuwe'bruidspaar te toasten. Ben en Sas: Héél veel geluk saampies!!!

 

 

 

Bericht geplaatst 05 mei 2011

 

Jackie (John) Cooper overleden 

Op 3 mei j.l. is op 88 jarige leeftijd Jackie Cooper overleden. Als zevenjarig jochie speelde hij zijn eerste "boefjesrol" in de beroemde Our Gang reeks van filmproducent Hal Roach.

De op 15 september 1922 geboren John Cooper werd in zijn 'nadagen' ook geroemd om zijn vertolking van Perry White in 4 films, tussen 1978-1987, met de legendarische held 'Superman'.

 

 

Bericht geplaatst 23 april 2011

 

Opnieuw in het ( Engelse) Mull theater te zien! In het "Citizen's" theater in Glasgow is er van 27 t/m 30 april (Paasvakantie) te genieten van de, naar het boek vanTom McGrath, theaterproduktie "Laurel and Hardy". De hoofdrollen worden wederom vertolkt door Alasdair McCrone en Barrie Hunter. De regie is in handen van Alasdair McCrone. Het spel geeft een aandoenlijke kijk in het leven van het meest succesvolle duo aller tijden. Met meerdere van hun leukste komedieliedjes, dans en muziek routines weet men in dit stuk de "juiste snaar" te raken. Tripje plannen voor uw paasvakantie? U vind hier www.citz.co.uk meer informatie over kaartverkoop etc.

 

 

 

Bericht geplaatst 30 maart 2011

 

 

 

 

De Britse avond krant 'North West Evening Mail' opende gisteren met het artikel over de eerste opnames die in Ulverston gemaakt zijn van de te worden film over Stan Laurel's jeugd in Ulverston. De Britse zakenman Brian Worthington is in navolging van 'zijn droom' afgelopen weekend gestart met opnames in en nabij het station van Ulverston. De film zal overgangen bevatten tussen het heden en het eind van de 19e eeuw. Op de foto linksboven Brian in voorbereiding tot het 'schieten' van een scéne. Linksbeneden een 'still' van de openingsscéne waarin twee jeugdige fans van Stan Laurel aankomen op het station van Ulverston. Deze rollen worden gespeeld door Tamsin Leary en Connor Wood. Rechts op de foto het team van "Small Time Films" bezig met de shooting. In het najaar van 2011 zal de film op DVD te koop zijn. Wilt u middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden over de vorderingen van de film en bovendien de mogelijkheid krijgen de film tegen gereduceerd tarief en een week vóór uitkomst datum te kunnen bestellen, kijk dan hier www.stanschildhood.com

 

 

Bericht geplaatst 21 maart 2011

 

Het huis waar Stan Laurel gewoond heeft met zijn familie in Bishop Auckland staat te koop. Op 29 maart a.s. zal  a.s. zal de verkoop starten op de Newcastle Falcons Rugby club grond. Gestart wordt met 40.000 GBP. In tegenstelling tot wat beweerd of gesuggereerd wordt op vele sites ( o.a. Blotto.nl) heeft Stan niet een groot gedeelte van zijn jeugd in Bishop Auckland gewoond. Hij heeft er slechts 1 jaar gewoond en het schooljaar 1902-1903 doorlopen op de King James 1 Grammer Shool. Op 21 oktober 1891 is hij in de St Peters Church in Bishop Auckland gedoopt.

Bericht geplaatst 19 maart 2011

 

Zeer verrast maar dolblij is Michael Durkin ( Office manager van Oban's Rowantree Hotel in Schotland) dat het Stan Laurel, life size, beeld terecht is na 7 jaar geleden uit het hotel gestolen te zijn! Verleden week werd het beeld door personeel aangetroffen op de stoep bij de ingang van het hotel. Het 1.80 mtr. grote beeld werd in 2004 uit de lobby (receptie) van het hotel gestolen en is nu teruggebracht met een dagboek om zijn nek waarin de avonturen die het beeld de afgelopen 7 jaar heeft beleeft zijn beschreven en geillustreerd door foto's. De eigenaren hadden in 1e instantie een beloning uitgeloofd voor de 'gelukkige'vinder, maar hadden de hoop het beeld ooit terug te zien allang opgegeven! Het bijgaande dagboek verteld, onder meer door verschillende foto's waarop het beeld prominent aan de zijde is gefotografeerd naast o.a. de Koningin van Engeland, Nelson Mandela, het Spaanse team dat de wereld beker won, Barack Obama en Kolonel Gadaffi, een kleurrijk verhaal. Het beeld heeft inmiddels zijn prominente plaats achter de receptie weer ingenomen, maar nu wel met een veiligheidscamera op hem gericht!

 

 

Bericht geplaatst 16 maart 2011

 

Onderstaande leuke foto werd ons toegestuurd door Gino Dercola die deze foto al weer enkele jaren geleden maakte tijdens het Oliver Hardy weekend in Harlem (geboorteplaats Oliver hardy). Alle aanwezige brandkranen in de plaats waren voorzien van een beschildering met Oliver Hardy of Stan Laurel. Bijgaand is er een te zien met Oliver.

 

 

 

Bericht geplaatst 23 februari 2011

 

Het is vandaag precies 46 jaar geleden dat de grootste komiek aller tijden, Stan Laurel kwam te overlijden in zijn apartement aan de Ocean Avenue in Santa Monica ( zie foto met mr. Clean ( zo noemde Stan zijn Oscar). Legendarisch zijn zijn laatste woorden enkele minuten voordat zijn hart er mee stopte. Stan vertelde de verpleegkundige die bezig was een nieuwe naald in te brengen t.b.v. zijn infuus; ik zou willen dat ik boven aan de skipiste stond om heerlijk naar beneden te skiën. Waarop de verpleegster vroeg; ik wist helemaal niet dat u kon skiën mr. Laurel? Waarop Stan antwoorde; dat kan ik ook niet, maar dat lijkt me veel leuker dan waar u nu mee bezig bent!

 

 

Bericht geplaatst 22 februari 2011

U heeft nog precies 06 dagen om u in te schrijven voor het op stapel staande L&H Bohemian weekend van 16 & 17 april a.s. Er zijn op dit moment nog 2 kamers beschikbaar! Dus als u er een weekendje tussenuit wil om de ultieme sfeer van gezelligheid en vermaak te beleven, haast u! Per 01 maart a.s. sluit de inschrijving onherroepelijk!

 

 

Bericht geplaatst 03 februari 2011

 

 

 

 

Bericht 21 januari 2011

 

In de 'Grote Kerk'van Apeldoorn is vanochtend onder grote belangstelling van honderden mensen de begrafenisceremonie gehouden voor Nico Schukking. Voorgegaan door Ds. Rob Visser onstond een prachtige dienst waarin veel persoonlijke aspecten over Nico de revue passeerden. Zo sprak de dominee over Nico zijn twijfels, maar ook over zijn uiteindelijke vastberadenheid, na zijn geloofsbetuigenis, er samen met Rita iets moois van te gaan maken. Het mocht 'slechts' < 4 jaar duren. Wel een paar hele mooie jaren, liet Rita in haar toespraak weten.

 

 

 

 

 

 

Bericht 19 januari 2010

 

Gisteren bereikte mij het verschrikkelijke nieuws dat in de nacht van Zondag 16 januari op Maandag 17 januari NICO SCHUKKING op 63 jarige leeftijd is overleden. Nico was een trouw en altijd gezellig aanwezig lid van onze Bohemian Girl Tent. Ik heb hem leren kennen als een vriendelijke open man die het heerlijk vond om een weekend of langer te genieten als er ergens iets te beleven viel op Laurel & Hardy gebied. Overigens altijd in gezelschap van zijn lieve Rita! Ik kan mij nauwelijks voorstellen hoe het is als jij er straks niet bij bent Nico, als we het BGT weekend hebben in april. Maar ik zal je nooit vergeten!                      Ik wens Rita, Louise en naaste familie heel, heel veel sterkte in het dragen van dit grote verdriet.

 

Zo zal ik mij Nico blijven herinneren.

 

Nicolaas Antoon Schukking zal op vrijdag 21 januari begraven worden op begraafplaats Heidehof, Engelanderholt 95 in Ugchelen (P2). De kerkdienst in de Grote Kerk, Koninginnelaan 1 in Apeldoorn zal beginnen om 10.00 uur. Op donderdagavond 20 januari is er van 19.00 - 19.30 uur gelegenheid om afscheid van Nico te nemen in uitvaartcentrum "Boxtart DELA, van der Houven van Oordtlaan 2 in Apeldoorn.

 

 

 

Bericht 03 januari 2011

 

Gaat er bij u al een lampje branden?

Nee? Lees dan verder.

Er zijn nog enkele tientallen mensen die hun BGT lidmaatschapgeld voor 2011 moeten betalen. Tot nu toe zijn de betalingen achteraf geweest en op basis van vertrouwen uwerzijds. Beschaam dit vertrouwen , zeker voor de mensen die wel altijd netjes op tijd betalen, niet en maak a.u.b. het verschuldigde bedrag z.s.m. over*. Het scheelt namelijk zoveel gedoe! Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

* mocht u onverhoopt het lidmaatschap voor 2011 niet willen verlengen dan kunt u boekje # 5 van 2011 retourneren naar ons postadres m.v.v. uw bankrekening nr. zodat wij (zelfs) de portokosten terug kunnen storten op uw rekening!

 

 

Bericht 06 december 2010

 

Dit is een ( gedeeltelijk) overzichtsfoto van de collectie van de Argentijn Marcelo De Los Rios . De collectie bestaat voornamelijk uit poppen en speelgoedfiguren. Op zijn blog vind u nog veel meer foto's van deze imposante verzameling.

 

www.laurelandhardymuseum.blogspot.com

 

 

Het is pakjesavond geweest in huize Lindner. Van de Sint ( Priscilla,vriendin van mijn zoon Jesse) kreeg ik dit prachtige handgemaakte setje L&H poppen met bankje! De vele uurtjes werk hebben geleid tot mooie geheel. Priscilla bedankt!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01 december 2011

Vandaag is het Bohemian Magazine # 5 naar alle leden verzonden.

 

 

Bericht 25 november 2010

Van mijn goede Duitse vrienden Vera en Wolfgang Günther ontving ik vandaag de laatste uitgave van het "Two Tars" journaal. Het blad is deze keer mooi omhuld met een glossy cover op A4 formaat. Binnenin veel leuke nieuwtjes en verhalen. Ook al kun je geen Duits lezen het is zeker de moeite waard en toch wel te begrijpen met de foto's e.d. erbij! Kortom mocht u lid willen worden van de "Two Tars"tent stuur dan even een berichtje naar Vera en Wolfgang info@laurel-hardy-museum.de

 

Bericht 19 november 2010

 

De allernieuwst uitgave (november 2010) van 'the Jigsaw Gazette' van onze goede buren, de Belgische 'Me and my Pal Tent', lag vanmorgen op de deurmat. Het is een leuke uitgave met onderhoudende verhalen geworden. Met name het verhaal over 'de geschiedenis van de bolhoed' en het 'Fred Karno' verhaal zijn zeer de moeite waard. Lidmaatschap van deze tent is slechts 10 euro p/jaar. Info?; meandmypal@telenet.be

 

Bericht 10 november 2010

 

Dat dit staaltje van stem (zang) imitatie heel veel tijd heeft gekost spreekt voor zich, maar het eindresultaat is dan ook fantastisch! Klik en bewonder (geluid aan) deze fantastische witte valkparkiet. Aangever David Dearle uit Engeland.

YouTube - Cockatiel Whistling Laurel & Hardy

 

 

Bericht 03 november 2010

 

Tijdens zijn bezoek aan het Oliver Hardy festival in Harlem, Georgia, USA van 1 oktober j.l. kwam Gino Dercola dit project tegen. Op zo'n 2,5 km afstand van Harlem wordt dit woningproject (zie foto's) gerealiseerd, ook al gedeeltelijk opgeleverd, met de naam Hardy Station. Alle woningen zijn gelegen aan de "Oliver Hardy Court". De stenen poort met het bord "Hardy Station" geeft een soort van toegang tot het project. Op de derde foto (r) het reclamebord van de projectontwikkelaar met een toepasselijke 'bowler hat'op Hardy.

 

 

Bericht geplaatst 31 oktober 2010

 

Deze 'opmerkelijke' afbeelding is te vinden op de site www.worth1000.com . Hierop is deze foto van Stan en Ollie onderdeel van een fotoserie waarin 'celebraties' afgebeeld worden als opgeblazen 'steroiden poppen'.

 

 

 

 

 

 

 

Bericht geplaatst 20 oktober 2010

Gemiste kans onderstaande oproep, Jammer, zo laten wij weer een kans voorbij gaan om de nieuwe generatie jeugd met L&H kennis te laten maken. Jammer dat er zo weinig besef is dat we het van de jeugd moeten hebben als het gaat om van ons geliefde duo Laurel & Hardy tot in voortgang van dagen te kunnen blijven genieten! 

 

 

Bericht geplaatst 18 oktober 2010

 

Dinsdag 19 oktober op Ned.3 kan iedereen stemmen op zijn/haar favoriet uit te zenden film. De keuze voor de L&H liefhebbers is 'Babes in Toyland'(1934)

BRENG ALLEN UW STEM UIT! Stemmen kan tot 1 1/2 uur voor aanvang. Aanvang is 15.30 uur. Ga naar  www.zapp.nl/bios  en u komt direct op het keuzescherm.

 

 

 

Bericht geplaatst 13 oktober 2010

 

Er is weer een nieuw Laurel & Hardy boek op de markt, Another Nice Mess, The Laurel & Hardy story geheten. Het boek is van de hand van Raymond Valinoti Jr. Het boek is vooral bedoeld voor kinderen. Moet het kind wel kennis van de Engelse taal hebben, want daarin is het geschreven. Het boek is ca. 15x22 cm groot en omvat 128 bladzijden in paperback uitvoering. Het is te koop voor $ 14,95 bij www.amazon.com en als u wat geduld heeft (13-24 dagen) betaald u slechts $ 3,99 voor de verzending. ISBN- 978-1593935467. Volgens de auteur verteld het boek het leven en werken van de boys en hoe zij een team werden.  

 

Bericht geplaatst 02 oktober2010

 

In de Veronicagids van deze week ( nr.40) een artikel uit de serie ' Heroes' gaat het deze keer over Andre van Duin die zich als BN er laat transformeren tot zijn helden van het witte doek, Laurel & Hardy. Andre van Duin is al van kinds af aan een groot liefhebber van L&H en heeft naast alle films van het duo ook nog eens heel veel boeken.

 

 

 

 

 

 

Bericht geplaatst 30 september 2010

 

Volgens de krant ' Telegraph news' is ( onderstaand bericht) zeker geen publiciteits stunt , maar ' gewoon' een domme fout. Duur foutje dan, er zijn er namelijk maar liefst 50.000 stuks van gedrukt! 

 

Bericht geplaatst 29 september 2010

 

Via Facebook werd ik door mijn Engelse L&H vriend John Bogie geattendeerd op de bijgaande folder, uitgegeven door het bureau van toerisme in Bishop Auckland (Engeland).

In de folder is te lezen dat Stan Laurel geboren is in Bishop Auckland. Toen Stan 14 maanden oud was is hij wel in B.A. gedoopt, en in 1903 heeft hij er een jaar onderwijs gevolgd bij de ' King James Grammer Shool'. Maar zoals iedere rechtgeaarde L&H liefhebber weet is Stan in Ulverston geboren. Een publiciteitsstunt of een foutje??

 

 

 

 

Bericht geplaatst 14 september 2010

Door alle aandacht voor de veiling Stan Laurel foto collectie van Stan's zus Beatrice op 7 september j.l. bij veilinghuis Anderson & Garland besloot ene Dorothy uit Cleveland USA contact op te nemen met de redactie van het BBC programma 'show BBC Tees'. De verzameling die al meer dan 10 jaar het daglicht niet meer had gezien was bijzonder genoeg om in het programma getoond te worden. Met trots verteld Dorothy over haar grootmoeder Lena die bevriend was met de nog jonge Stan, en ook altijd vertelde over de tijd dat Stan in de tuin vaak toneelstukjes opvoerde waarbij zij als een van de allereerste aanwezig was. Ondanks het grote succes van Stan ten tijde van zijn hoogtij dagen bleef hij contact houden met Lena en haar familie. Resulterend in deze mooie nalatenschap van foto's en brieven. Vele foto's door Stan ondertekend. In deze collectie 2 zeer bijzondere handgeschreven brieven van Stan Laurel.

 

 

 

Bericht geplaatst  12 augustus 2010

Met net (of nog niet) de zomervakantie achter de rug zijn wij blij u te kunnen mededelen dat het ons wederom is gelukt om de jaarlijkse ledenavond/weekend van de BGT te houden in het mooie en gastvrije hotel "Milling Centrum" in Millingen a/d Rijn. Het evenement zal plaats vinden op zaterdag 16 en zondag 17 april 2011.       ZET DE DATUM ALVAST IN UW AGENDA!

 

 

 

Bericht geplaatst 03 augustus 2010

De luxe uitgevoerde verzamelbanden t.b.v. de Bohemian Magazines kunnen i.v.m. vakantietijd nog tot 31 augustus besteld worden. Daarna gaat de verzamelorder definitief de deur uit! De A5 verzamelband is voor het opbergen van 12 stuks Magazines ( 6 jaargangen). Maximaal kunt u 2 banden bestellen. De prijs is 10,- euro p/band. Bestellen? mail naar p.w.lindner@casema.nl

 

 

 

 

Bericht geplaatst 22 juli 2010

Vandaag is de nieuwste uitgave ( nr. 4 alweer) van het Bohemian Magazine naar alle leden verzonden.

 

 

Bericht geplaatst 16 juli 2010

Onze vakantie op het Griekse eiland Rhodos, dit jaar, werd nog leuker toen wij ontdekten dat het restaurant waar wij gingen dineren de naam draagt van onze ( Griekse) held Stan Laurel. Uw webmaster kon het niet nalaten een paar hoedjes te knippen en deze op het bord (foto rechts) te plakken. De hoedjes werden gerespecteerd en hebben tot het einde van onze vakantie het restaurantbord gesierd.

 

 

Bericht geplaatst 02 juli 2010

 

HANS LIGTENBERG, jarenlange goede vriend en Grand Sheik van de beroemde "Jitterbugs" tent uit Bergen op Zoom is in het huwelijk getreden met zijn grote liefde Anita. Ik wens Hans en Anita ALLE geluk van de wereld en hoop dat zij samen oud mogen worden! Mocht er een dipje zijn.... DVD van Stan en Ollie kijken en jullie kunnen er weer tegen. Nogmaals proficiat en geniet van elkaar!!!

 

 

 

Bericht geplaatst 29 juni 2010

De uit Duitsland afkomstige Saartent bestaat deze zomer 5 JAAR! Dit heuglijke feit zal met een bijeenkomst op 15 juli 2010 gevierd worden, zo meld men op de site van deze zeer actieve L& H tent uit het Saarland. De tent onder leiding van Kay Becker geeft mooie en updated nieuwsbrieven uit (zie foto) waarvoor een ieder zich kan inschrijven. Dit kan via deze link    www.saartent.de

 

 

Bericht geplaatst 16 juni 2010

 

Vandaag exact 120 jaar geleden werd in het Engelse plaatsje Ulverston ( Lake District) Stan Laurel ( Stanley Arthur Jefferson) geboren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht geplaatst 04 juni 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren bereikte ook mij het trieste nieuws over het overlijden op 2 juni j.l. van "echo" Dorothy DeBorba. Dorothy speelde in 29 korte films in de periode van 1931-1933. De meeste daarvan in Our Gang ( de Boefjes) shorts. Haar laatste "flash" optreden was in de 1933 film "Bombshell" waarin zij slechts kort in beeld is als zij van een 'ster'een handtekening komt vragen. Dorothy DeBorba werd 85 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht geplaatst 25 mei 2010

 

 

 

In de 'Belfast Telegraph' bericht men over het WERELD KAMPIOENSCHAP custardtaartgooien 2010. Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt gehouden op zaterdag 29 mei in de plaats Maidstone in Kent. Dit gaat er echter ietsje anders aan toe dan bij de taartgevechten van Stan Laurel en Oliver Hardy. Men krijgt namelijk, van een alles ziende jury, punten toebedeeld bij het raken van een bepaald lichaamsdeel. In teams krijgt men bijvoorbeeld het maximum van 6 punten wanneer een tegenstander de taart recht in het gezicht 'ontvangt"! Het wereldkampioenschap vind al plaats sinds 1967. De taarten zijn niet van echte custard pudding gemaakt , maar volgens een ander geheim recept.

 

 

Bericht geplaatst 12 mei 2010

 

 

Door middel van een wereldwijde (mail) oproep van de Europesche correspondent Chris Coffey van de ITJ vraagt hij mede Sons te reageren op een in de maak zijnde nieuw ontwerp van een S.O.D fez. De betreffende fez zal volledig gemaakt gaan worden van fluweel en niet van het goedkopere vilt dat meestal toegepast wordt. Verder zijn de gouden letterbewerkingen en zon logo erop geborduurd. De kwast schijnt in hoogte verstelbaar te zijn. Na vandaag nog contact met het bedrijf gehad te hebben vertelden zij dat de uiteindelijke prijs nog niet vastgesteld is, maar op de site verschijnt als dit zover is. U kunt op www.fez-o-rama.com met uw reacties over het model en uitvoering terecht.

 

De onderstaande lobbycard is afgelopen weekend op de veilingsite Ebay verkocht voor $ 935,00-. Het betreft hier een zogenoemde 'Titlecard' van de L&H feature uit 1937 "Way Out West".

 

 

Bericht geplaatst 03 mei 2010

 

 

Vanaf vandaag staat deze handtekening foto van Stan Laurel weer op Ebay. Nog steeds voor de vanaf biedprijs van slechts $ 12,999.00-. Kinderen ook opgelet....binnenkort is het weer vaderdag!

 

 

 Bericht geplaatst 21 april 2010

 

Dit boek van de auteur Antony Mitchell-Waite laat ons de geschiedenis weten van de teken/animatiefilms waar Stan Laurel en Oliver Hardy in voor kwamen. De behandelde tijdperiode is van ca. 1930 t/m 2009. Het boekje is duidelijk en overzichtelijk met een uitgebreid register, veel foto's/animatie cells + afbeeldingen en een duidelijke tekst. Jammer vind ik het dat alle afbeeldingen (m.u.v.de omslag) in zwart/wit zijn afgedrukt. Voor de liefhebber ... een leuk hebbedingetje!

 

Bericht geplaatst 19 mei 2010

 

Hierbij ziet u een lobbycard van de uit 1922 stammende zwijgende film "Home Made Movies" met in de hoofdrollen Ben Turpin (r) en James Finlayson (l). De prachtige gekleurde ( met de hand ingekleurd) card laat ons James Finlayson zien in het laatste jaar van zijn "Sennett" periode. Vanaf 1923 zou James gaan werken voor Hal Roach en zou daar onder meer in 33 films met Laurel & Hardy spelen. Deze lobbycard kocht ik van Todd Feiertag. Dezelfde Todd Feiertag heeft nog steeds een record in handen. En wel het record van duurst verkochte Amerikaanse poster ooit! In maart 1997 op een veiling van het Amerikaanse veiling huis Sotheby's in New York verkocht hij een poster van "The Mummy"(1932) voor het astronomische bedrag van ... schrik niet.... $ 453,500,-

 

 

 

 Bericht geplaatst 01 juni 2010

 

Van mijn Amerikaanse L&H vriend Gino Dercola ontving ik onderstaande advertentie uit 1970. Hij kwam deze tegen tussen andere krantenknipsels. In de advertentie zoekt men investeerders die zich willen inkopen ( á $ 20,000,-) in een franchise onderneming met de ketennaam 'Laurel & Hardy Pizza Palace'.  Hier kan men een lekker hapje eten, met een filmvoorstelling en live entertainment. Jammer dat iets dergelijks niet van de grond gekomen is in Amerika of wereldwijd. De formule is zeer aansprekend.